Datum operacije končno znan


h1 16.08.2013

Malo prej sem dobila klic OI. Operacija bo v sredo, 21.8., notri grem pa že v torek zjutraj. Držite pesti. <3

Spodnji zapis je pa samo izliv mojih misli glede današnjega dne in nima neposredne veze z mojo boleznijo.

Današnji dan ni dober dan. Ni veliko takih. Upam, da jih tudi ne bo. Že takoj zjutraj sem preko FB-ja dobila sporočilo punce iz našega kraja, ki je sicer še ne poznam, da gre tudi sama v boj proti raku. Stara je toliko kot jaz. Drži se, M.. Najraje bi videla, da se nikomur ne bi bilo potrebno boriti s to boleznijo ali katerokoli drugo. Obisk poštarja me ni prav nič razveselil, saj je prinesel samo DM-ove popuste – kje je moj datum operacije? Takoj sem poklicala na OI, vendar sem imela pred uradnimi urami še nekaj časa… Izkoristila sem ga za opravke v knjižnici in lekarni. Nazaj grede, na Libni, je nekdo pred menoj zbil mačka. Ta se je kot jegulja zvijal na drugo stran ceste, jaz pa nisem mogla narediti nič, ker nisem imela kje pustiti avta, sploh če je v njem še mali otrok. Hčerko sem odpeljala domov, moji mami v oskrbo, z atijem pa sva šla v reševalno akcijo, v upanju, da muca ni nekdo do konca povozil. Muc je čakal ob cesti. Pihal je, da smo ga s pomočjo nekega dobrega človeka komaj naložili v mačji transporter. Odpeljala sva ga na Veterinarsko postajo Krško. Zgrožena sem nad njihovim odnosom. Ni denarja, ni zdravljenja. Žal. OMB, s kakšnimi ljudmi se jaz srečujem. Z mačkom v transporterju sva se odpeljala v Brežice, kjer ga je veterinar prijazno sprejel, brez kakršnega koli vprašanja o tem, kdo bo to financiral. Žal je muc umrl 10 minut za tem, ko sem ga pripeljala, zaradi notranjih krvavitev, jaz pa sem sredi veterinarske izjokala še vse za nazaj, kar je bilo viška v mojem srcu. Hvala brežiški veterinarski postaji in zavetišču, da delate s srcem. Očitno ste redki. Mali muc, ti pa počivaj v miru, brez bolečin. Tisti, ki tega zapisa ne razumete – to smo ljubitelji živali. Če se vam kdaj zgodi podobna situacija, si prihranite pot do krškega in peljite žival v Brežice.

Še zdaj razmišljam kaj je bolje, biti brezbrižen in pozabiti v sekundi ali pomagati in pustiti, da ti takšne stvari sežejo do srca?

:*

Zbirko blogov, ki sem ji dodala še drugi del, v katerem so članki strokovnjakinj iz področja odkrivanja in zdravljenja raka, vključno z nekaj temami, ki so se mi zdele skozi zdravljenje pomembne, sem izdala v knjigi Vem, da zmoreš, Darja. Več o knjigi si lahko preberete na www.karcinomdojke.si, kjer jo lahko tudi naročite.
Darja

 • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 16.08.2013 ob 12:17 in zapisano pod 1. Pred operacijo tumorja .


10 komentarjev na “Datum operacije končno znan”


 1. :( Darja <3 Nikoli te ne bo pekla vest, da si pustila muca samega ob robu ceste, že to je nagrada. Upam, da se ti dan obrne naokrog in prinese nekaj toplega, če ne drugega je lep sonček, naj ti prinese otročki smeh in poljubčke!


 2. Storila si prav, potrudila si se maksimalno :)
  Ce bi ga pustila lezati, bi se sigurno “tepla po glavi” in se sprasevala, kaj pa ce je umrl zaradi tega, ker si ga pustila na cesti…
  Zelim ti uspesno operacijo in hitro okrevanje :)
  Bom drzala pesti, da bo vse ok :)
  Vedno imej pozitivne misli in se veliko smej, ker tako telesu”sporocas” , da je zdravo :)


 3. https://www.facebook.com/SlovenskiKonopljinSocialniKlub?fref=ts

  ce si pametna, zajebi kemoterapijo, sevanje in kirurgijo. medicina ne govori nikol o ozdravljenju karcinoma ampak sam o 5letnem prezivetju za doloceno vrsto raka kadar govorijo o prognozi. navedene metode so zastarele, neucinkovite in delujejo priblizno tko kot bi sel ubit muho z granato. zgornji link precekiri, tej ljudje pomagajo rakavim bolnikom, uporabljajo etericno olje kanabisa in delajo cudeze, trenutno imajo celo 2 letno pacientko levkemije, ki je hcer doktorice medicine iz ljubljane.

  se pa o tem olju govori precej, med drugim se tudi nekateri zvezdniki odlocajo za ta nacin zdravljenja, ki nima prakticno nobenih stranskih ucinkov saj povzroca apoptozo torej celicno smrt izkljucno rakavih celic preko svojega metabolita anandamida..

  tommy chong recimo zdravi svoj rak prostate na ta nacin:

  http://www.youtube.com/watch?v=LA6LLkD5KZA

  u primeru da bos mela zeljo lahko objavim tudi strokovne clanke ampak evo en kratki posnetek kjer doktorji medicine povedo mehanizme na kateri nacin kanabis unicuje rak

  http://www.youtube.com/watch?v=75FQKQOKvVM

  zelim ti vse dobro, srecno.


 4. Pozdravljena, nekdanja dijakinja.
  Želim ti veliko moči v boju proti karcinomu. Upam, da je neinvazivna oblika in ga premagaš s čim manj terapije (kakršne koli že).
  Kot verjetno veš, imamo tudi v naši družini problem z rakom leve dojke. Zaupamo uradni medicini, saj bi drugače žena že zdavnaj bila pri Vsevišnjem (ki si jo je pač zaželel predčasno – komentar nekega zdravilca). Zdravim vse pomaga, bolnim pa strokovnjaki (pravi – ne pa tisti, ki jih je obnorela vzhodnjaška medicina, religija … – tam je seveda mnogo manj raka, saj je povprečna življenjska doba 40 let, za povrh pa revež umre, ne da bi kakšen zdravnik opravil pregled – o raku se pa neukim Indijcem in Kitajcem ne sanja).
  Poznam nekaj primerov stradanja raka in vsi so se po hitrem postopku končali pri sv. Petru.
  Zato – bori se z vsemi načini (tudi z alternativo, če ni škodljiva), zaupaj vase in ZMAGAJ.

 5. darchee

  Pozdravljen, profesor.
  Že nekaj časa nazaj sem slišala o vsem, kar se je pripetilo, oz. je doletelo vašo ženo, mojo prav tako nekdanjo profesorico slovenščine. Pohvale vredna je njena volja do življenja in boja nad obema nadlogama. Sem slišala tudi, da je napisala knjigo. Ob prvi priliki jo preberem, da še sama občutim njen boj. Zaenkrat se takim vsebinam še izogibam. Grem korak po korak in dokler ne vem, kaj točno me čaka (katera vrsta/podvrsta), poskušam kar malo pozabiti na vse skupaj. Še prehitro me bo odneslo v realnost. Se pa strinjam v celoti z napisanim. Verjamem v zdravo prehrano, vse drugo pa je v rokah tistih, ki so se za mojo bolezen posebej usposobili. Nisem niti pomislila na katero drugo možnost in tudi redki so, ki pri raku, ki omogoča večje možnosti kot 50% preživetje, da odklonijo zdravljenje na OI. Tumorja v velikosti ping pong žogice pač ne moraš zradirati. Žal. Že zaradi svoje hčerke se ne bi upala tako igrati z možnostmi preživetja. Vsekakor pa cenim vsako mnenje, ker vem, da vsak, ki predlaga svoj način zdravljenja, misli dobro.

  Ste me pa presenetili s komentarjem in dejstvom, da je moja bolezen prišla tudi do vaših ušes. Hvala za vzpodbudne besede! Zmaga je edina opcija. Lepo pozdravite svojo ženo in ji v mojem imenu zaželite ogromno zdravja in sreče še naprej. Tudi vsem vam, seveda, saj to ni le njen boj. Lp, D.


 6. Pozdravljena Darja!
  Ženi so izdali 4 knjige, peta je v pripravi (do novega leta).
  Ti pa pošiljam še link do njenega filma, ki je v Kanadi (tam je svetovni kongres parkinsonikov) v konkurenci več kot 100 filmov prišel med top 12.
  Drži se
  ! medicina dela čudeže!
  http://www.youtube.com/watch?v=Eg_Ox2Lmc3o


 7. Po naključju sem naletela na vaš blog in takoj prebrala vse objave. Rak dojke je lani doletel tudi mojo staro mamo. Imela je kemoterapijo, nato operacijo in na koncu še obsevanje. Vse je prestala zelo pogumno in uspešno, brez kakšnih večjih stranskih učinkov. Že po prvih dveh kemoterapijah se je tumor precej skrčil in sedaj po dobrem letu kaže vse dobro. Vsak dan sproti držim pesti za njo oz. njeno zdravje. Sedaj pa ko sem prebrala vaš blog in sem navdušena nad vašim optimizmom ter občudovanja vrednim pristopom k takšni zahrbtni bolezni, držim pesti tudi za vaše zdravje, uspešno zdravljenje in čim hitrejše okrevanje. srečno in kar tako naprej!


 8. Darja, vidim, da imata z mojo mami na isti dan operacijo. Bom v sredo z mislimi tudi pri tebi. Vse najlepše želje in želim ti čim hitrejše in uspešno okrevanje. :)

 9. darchee

  Pavle, spravili ste me v jok, pa me res redko kaj zadnje čase. Že v začetku so mi šli mravljinci skozi telo, ko sem samo zaslišala njen znani glas, potem pa šokiralo, ker nisem vedela za tretjo diagnozo. Brez besed sem… Kako je z njo? Lahko mi odgovorite na mojo pošto: darja.molan@gmail.com
  Kje in kdaj se bo dalo film pogledati?

  Sandra, iz srca želim vaši stari mami še naprej veliko zdravja. Pa hvala za lepe želje! :)

  Sonchika, to ste pa zelo hitro dobili operacijo. Super!! Veliko sreče želim tudi tvoji mami. In pri operaciji in pri okrevanju. Mogoče bova pa še v sobi skupaj. :)


 10. Pozdravljena,
  Od kar sem na FB-ju naletela na tvojo zgodbo spremljam tvoje objave…Sama sem bila zaposlena na OI in ti lahko povem, da je tam veliko dobrih zdravnikov in veliko dobrih ter zelo prijaznih in predvsem srčnih medicinskih sester. Verjamem, da bodo lepo poskrbeli zate…v to sem prepričana. Tako tebi kot tvoji mali sončici želim vse dobro…
  Lepo bodi,
  Ina



Komentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !